Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Συνέντευξη με τους MORPHINJECT

Αυτή την εβδομάδα φιλοξενούμε μια crossover thrash μπάντα που έρχεται από τα βόρια της ενδοχώρας και πιο συγκεκριμένα από τη Ξάνθη. Αποτελούμενη από τέσσερα (4) μέλη και συνοδευόμενη από ταχυδυναμικό heavy metal ήχο, δηλώνει μάχιμη και υπομονετική στοχεύοντας στην καθιέρωση. Αποκλειστικά στον Εξερευνητή, καλωσορίζουμε τους Morphinject:
Δημήτρης: Πώς ξεκίνησε η όλη φάση; 
MPJT: Καλησπέρα και ευχαριστούμε το site σας για την φιλοξενία. Ήταν κάπου στο καλοκαίρι του ’11 όταν αποφασίσαμε να μπούμε στο προβάδικο στην Ξάνθη και να παίξουμε κάποιες διασκευές από αγαπημένες μπάντες. Το αποτέλεσμα μπορώ να πω ήταν άκρως απογοητευτικό ακόμα και για πρώτη πρόβα (γέλια)! Σίγουρα κανείς μας δεν περίμενε ότι θα σχηματιζόταν αργότερα μια μπάντα με την πλήρη έννοια του όρου. Επομένως μπορώ να πω πως οι Morphinject ξεκίνησαν ως μια παρέα που μοιραζόταν την αγάπη για την μουσική και ελπίζουμε ότι θα παραμείνουν έτσι. 

Δημήτρης: Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές; 
MPJT: Πραγματικά με τις επιρροές τα έχουμε κάνει αχταρμά! Επηρεαζόμαστε σίγουρα από την παλιά γερμανική και αμερικανική Thrash σκηνή βλέπε Kreator, Destruction, Sodom και Exodus, Testament. Τα crossover στοιχεία είναι από Municipal Waste και DRI. Τα πιο μοντέρνα στοιχεία μας είναι από Havok, Warbringer, The Haunted και πάει λέγοντας

Δημήτρης: Πείτε μας για τη μέχρι τώρα δουλειά σας. Τι μπορεί να ακούσει ο κόσμος από τους Morphinject; 
MPJT: Η δισκογραφική μας δουλεία προς το παρόν περιορίζεται στην κυκλοφορία του Ε.Ρ Neurotic State. Σε live ωστόσο παρουσιάζουμε κατά καιρούς νέο υλικό! By the way 3 από τα 4 κομμάτια είναι ανεβασμένα στο YouTube.



Δημήτρης: Που ηχογραφείτε; 
MPJT: Ηχογραφήσαμε το καλοκαίρι του 13. Η διαδικασία της ηχογράφησης των drums , του μπάσου , της κιθάρας και των φωνητικών έλαβαν χώρα στην Καβάλα στο Home Studio του Jim Siou και τα gank vocals στο Αrt Lab στην Ξάνθη. Τη μείξη, το mastering και το re-amp έγινε από τον Jim Siou! Είμαστε πολύ τυχεροί που συνεργαστήκαμε με τον Jim και απείρως ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα! 

Δημήτρης: Είστε της άποψης ότι μία ανερχόμενη μπάντα πρέπει πάντα να έχει ως βάση την καλή ποιότητα στις ηχογραφήσεις της; 
MPJT: Φυσικά και όχι! Μια ανερχόμενη μπάντα πρέπει να δώσει το 100% της προσοχής της στο υλικό της. Αυτό είναι που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου και θα τον κάνει να ψάξει την μπάντα και γιατί όχι να την υποστηρίξει. Εδώ έρχεται αυτό που μας ρώτησες. Η καλή ποιότητα της ηχογράφησης εξαρτάται από το πόσο καλό και σφικτό είναι το παίξιμο της μπάντας, τον εξοπλισμό της και φυσικά από τον sound engineer και τον εξοπλισμό του. Αυτή είναι που θα βοηθήσει τον ακροατή να ακούει ευχάριστα την μουσική σου χωρίς να του γ@μηθούν τα αυτιά από τη βαβούρα. Παρ’ όλα αυτά δεν είναι ανέφικτη μια καλή παραγωγή φτάνει να έχεις την οικονομική δυνατότητα (γέλια). Στην Ελλάδα πάντως είναι σύνηθες φαινόμενο να δίνεται βάση στην ποιότητα της ηχογράφησης και όχι στο υλικό! 

Δημήτρης: Μετά την κυκλοφορία του πρώτου σας E.P και αφού πλέον έχετε αποκομίσει κάποια εμπειρία ως group, να περιμένουμε κάποια ακόμη πιο ολοκληρωμένη δουλεία;

MPJT: Όλα στον καιρό τους !! Θεωρούμε πως ακόμα δεν έχουμε ωριμάσει πλήρως μουσικά ούτε έχουμεαποκομίσει την απαραίτητη εμπειρία σε θέματα σύνθεσης και συναυλιών . Φυσικά και έχουμε βάλει μπροστά για το πρώτο μας full length album.Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία σύνθεσης.Ωστόσο δεν θέλουμε να βιαστούμε! Θέλουμε να φτιάξουμε ένα album χωρίς filler κομμάτια χωρίς βαρετές επαναλήψεις! Δεν γουστάρουμε να είμαστε μια ακόμα μπάντα που παίζει ένα ξερό και μονότονο Thrash .Όσον αφορά τις νέες συνθέσεις,πέραν των κομματιών που περιλαμβάνονται στο Νeurotic State, τις παρουσιάσουμε όπως προαναφέραμε μόνο στα live μας αλλά δεν είναι απίθανο να ακούσετε κάτι καινούριο στο προσεχές μέλλον! 


Δημήτρης: Τι έχετε να πείτε για την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα; 
MPJT: Δεν νομίζω ότι έχουμε να πούμε κάτι παραπάνω από όλα αυτά που βιώνει και νιώθει ο καθένας μας! Είναι ένα ζήτημα που καθημερινά το βλέπουμε σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας που ταλαιπωρεί πολλούς συνανθρώπους! Ως προς το θέμα της μπάντας φυσικά το οικονομικό είναι κάτι που μας πηγαίνει συνεχώς πίσω από τα σχεδία μας όπως ηχογραφήσεις, εξοπλισμός, merch κ.α 

Δημήτρης: Ποιος είναι ο μεγαλύτερος στόχος που έχετε θέσει σαν μπάντα; Πως έχετε φανταστεί την καλύτερή σας στιγμή; 
MPJT: Για να είμαι ειλικρινής δεν έχουμε θέσει στόχους εξωπραγματικούς και μη ρεαλιστικούς! Κυνηγάμε στο έπακρον κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται είτε αυτή είναι πρόβα είτε jamming είτε live. Προσπαθούμε να περνάμε και γαμώ στη κάθε κίνηση της μπάντας και ως τώρα είχαμε απίστευτες στιγμές και καλές και άτυχες !! 

Δημήτρης: Έχετε να μας δώσετε κάτι για επίλογο πριν ολοκληρώσουμε; 
MPJT: Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο site του Εξερευνητή που μας φιλοξένησε! Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όσους έχουν υποστηρίξει τους Morphinject με οποιοδήποτε τρόπο!


Spread The Μorphin! (click photo for Fb Page)