Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Ο Δεκέμβρης του Αλέξη

H wikipedia γράφει: 
Το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, περίπου στις 9 μμ, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα & Μεσολογγίου, ο νεαρός Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός μετά από πυροβολισμό ειδικού φρουρού της ελληνικής αστυνομίας, έπειτα από λεκτικό διαξιφισμό των δύο ένστολων που περιπολούσαν στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων με την παρέα του νεαρού. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος, καθώς, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, η σφαίρα διαπέρασε την καρδιά και καρφώθηκε στον 10ο θωρακικό σπόνδυλο.

Όμως το γεγονός φαίνεται να σήμανε πολλά παραπάνω απ'την έναρξη μιας εξέγερσης.
Όταν βλέπεις πως η ίδια αρχή που έχει καθήκον να προστατεύει τους πολίτες, στρέφεται εναντίον τους καταλαβαίνεις πως το πρόβλημα είναι μεγάλο.
Τι κι αν πέρασαν δύο χρόνια απ'το περιστατικό, τι κι αν ο αστυνομικός καταδικάστηκε ισόβια, και φέτος στις 6 Δεκεμβρίου θα γίνουν πορείες, καταλήψεις, αποχή, ντύσιμο στα μαύρα και άλλα πολλά που θα δείξουν σε Εκείνους πως ο κόσμος, η νεολαία ξυπνάει! Δεν δέχεται, λέει όχι στη βία και δεν κρύβεται στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού. 
Η μάχη είναι στο δρόμο. Στην καθημερινότητα. Είναι απ'τις φορές που η γνώση δεν βρίσκεται στο βιβλίο αλλά στην αλάνα. Είναι απ'τις φορές που το σωστό δεν είναι στα  χαρτιά αλλά στην καρδιά. Είναι απ'τις φορές που η σκέψη δεν αρκεί... Είναι απ'τις φορές που κάτι αλλάζει...

Σε όλη την Ελλάδα το κλίμα θα είναι βαρύ τη Δευτέρα. Ο Εξερευνητής, όπως και στο παρελθόν, θα συμφωνήσει με την άποψη πως η μάχη δεν έχει ημερομηνία... Η άποψη είναι τρόπος ζωής... Μερικές φορές θα είσαι ένας μέσα στο πλήθος, το σημαντικό είναι να σταθείς όταν θα είσαι απέναντι απ'το πλήθος. 

Καλησπέρα...
P.S. Ήρεμα τη Δευτέρα μην πουν για μας στο εξωτερικό...