Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Πρόταση Βιβλίου - Το κορίτσι με το τατουάζ

Είδος: Αστυνομικό
Συγγραφέας: Stieg Larsson
Εκδότης: Ψυχογιός
Ημερομηνία έκδοσης: 2009
ISBN: 978-960-453-520-0
Ηλικία: Από 17 ετών
Δυσκολία: Μέτριο προς δύσκολο


  Το κορίτσι με το τατουάζ( Αρχικός τίτλος στα σουηδικά "Ανδρες που μισουν τις γυναίκες") αποτελεί το πρώτο βιβλίο από την τριλογία Millennium. Είναι ένα αστυνομικό μυθυστόρημα στο οποίο ο συγγραφέας ασχολείται κυρίως με την κακοποίηση των γυναικών (ιδού και ο πρωτότυπος τίτλος).


   Μία υπόθεση εξαφάνισης η οποία είχε κλείσει πριν πολλά χρόνια αναλαμβάνει να ξεδιαλύνει ο Μικαελ Μπλομκβιστ, ένας δημοσιογράφος ενός αριστερού περιοδικού.Μαζί με την Λίζμπεθ Σάλαντερ, μία ιδιοφυής κοπέλα χάκερ με ένα σκοτεινό παρελθόν, αρχίζουν να ανακαλύπτουν στοιχεία που μετατρέπουν την εξαφάνιση της Χάριετ Βάνιερ κάτι παραπάνω από μία οικογενειακή υπόθεση. 

  Ο Λάρσον με το βιβλίο αυτό σχολιάζει την κοινωνική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Σουηδία, την προκατάλλειψη, τον μισογυνισμό, που ακόμα επικρατουν σε αυτό το κράτος με την ιδιαίτερη ματιά του δημοσιογράφου. Οι λεπτομερείς σκηνές των βίαιων σκηνών δίνουν στο βιβλίο το σκοτεινό ύφος που του αρμόζει. Η αρχή του βιβλίου είναι λίγο αργή όμως η ιστορία εξελλύσεται πολύ εντονα αργότερα. Η γραφή ίσως να μην πολύ καλή, όμως αυτό δεν ζημιώνει το βιβλίο, καθώς η ιστορία του και οι χαρακτήρες είναι μοναδικοί και έντονοι. Είναι σίγουρα ένα βιβλίο που θα στοιχειώσει τον αναγνώστη και μετά το τέλος του.Το συστίνω ανεπιφύλακτα.




Μπείτε στο newsletter μας!