Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

H σύλληψη του Γκλέτσου και τα ΜΜΕ

Στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λαμίας θα παραμείνει όλο το βράδυ ο Δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, καθώς λόγω της ογκώδους συγκέντρωσης συμπαράστασης έξω από το δικαστικό μέγαρο Λαμίας δεν κατέστη δυνατή η μεταφορά του ενώπιον του Εισαγγελέα - όπως ήταν προγραμματισμένο για τις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης - μετά τη σύλληψη του λίγο μετά τις 15:15.


Και καθώς ο δήμαρχος έσπαγε τη μπάρα των διοδίων που βαίνει την πόλη στα μισά, αστυνομικοί τον συλλαβμάνουν και τον μεταφέρουν στο τμήμα. Ενώ πλήθος συμπολιτών του είναι παρόντες και με συνθήματα τον υποστηρίζουν. Το γεγονός ίσως και σε αυτή την περίπτωση δεν φαίνεται να είναι η πράξη αυτή καθε αυτή.

Θα ήθελα να μείνω στο μετά. Στις ειδήσεις επί του θέματος. Χαρακτηριστικά το σταρ είχε τίτλο ρεπορταζ "Καλές οι μαγκές στην TV αλλά δεν περνάνε στη ζωή". Χωρίς εισαγωγικά (δικός τους λόγος). Παράλληλα παρακολουθούσα σε βίντεο απόσπασμα
τον Μανώλη Αναγνωστάκη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο στο MEGA να συνομιλούν με τον Γκλέτσο στο τηλέφωνο και να υποστηρίζουν πως ήταν απαράδεκτη πράξη γιατί μιας και ο νόμος την καθιστά παράνομη δεν έπρεπε να γίνει ειδικά από ένα δήμαρχο.

Επίσης τόνισαν πως ο ηθοποιός έκανε τη δουλειά του, έδινε παράσταση δηλαδή θέλοντας να αποκτήσει δημοτικότητα και την αγάπη του κόσμου. Όμως μάλλον μιλάμε για την κλασική λογική των ΜΜΕ μιας και κανείς ορθά σκεπτόμενος άνθρωπος δεν παρανομεί και μάλιστα τόσο βαρυά για να κερδίσει εντυπώσεις. Θα μπορούσε να πράξει χωρίς προσωπικές επιπτώσεις. Κάνοντας πραγματικό show με το να φωνάζει σε κάποιο τηλεοπτικο παράθυρο. 


Ο Εξερευνητής πάλι...


πιστεύω πως αν κάποιος φέρθηκε σωστά στην περίπτωση αυτή ηταν ο δήμαρχος και οι συνδημότες του. Για ακόμη μια φορά διαχωρίζουμε το "Ηθικό" απ'το "Νόμιμο". Γιατί δεν είναι ηθικό (εγώ θα έλεγα ούτε νόμιμο) οι δημότες να υποχρεώνται να πληρώνουν για να πάνε στην εργασία τους. Τη στιγμή που το κράτος αδυνατεί να πληρώσει το μερίδιο τους μιας και μηνιαίος ανέρχεται στις εβδομήντα χιλιάδες ευρώ (70.000e) !!!

Ίσως να είναι μια αρχή... Ή καλύτερα μια ακόμη δυνατή σπρωξιά σ'αυτό που έχει ξεκινήσει. Οι δημότες ήταν εκεί και όταν προσπάθησε συνεργείο να αποκαταστήσει τη ζημιά. Το εμπόδισαν! 

Φτάνοντας σε μια κατάσταση που θυμίζει ΖΟΥΓΚΛΑ θαρρώ πως το να παίρνεις την κατάσταση στα χέρια σου είναι απαραίτητο μερικές φορές.


Σάββας Αβραμίδης