Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

28 Ιανουαρίου-Παγκόσμια ημέρα προστασίας προσωπικών δεδομένων

Με αφορμή την 28 Ιανουαρίου, η οποία σημειώνεται ως παγκόσμια ημέρα προστασίας προσωπικών δεδομένων, έκανα μια μικρή έρευνα σχετικά με το facebook.com τον πιο μεγάλο διακοινοτικό ιστότοπο.
Σχετικά με την έκταση της Ελλάδας πρέπει να σας πω πως το checkfacebook.com μαρτυρά ότι 2.994.480 κάτοικοί της είναι συνδεδεμένοι στο facebook. Για 56% οι άντρες περνάνε τις γυναίκες οι οποίες βρίσκονται στο 44%. 
Άλλα δεδομένα μπορείτε να βρείτε οι ίδιοι στο επίσημο site της εταιρίας. 
Το θέμα που παρατηρώ είναι πώς το facebook στις μέρες μας έχει γίνει καθημερινότητα... Καθώς παιδιά ακόμα και πριν τα 14 διατηρούν λογαριασμό στο site.
Πραγματικά δυναμικά έχει εισβάλει θα έλεγε κανείς στους σελιδοδείκτες κάθε υπολογιστή. Το γεγονός πως μπορεί ο καθένας να δημιουργήσει έναν εικονικό εαυτό ή πιο απλά να κρύψει ατέλειες του δικού του, εξιτάρει τους περισσότερους. 

Φυσικά η τόσο μεγάλη απήχηση στον ελληνικό πληθυσμό οφείλεται στο γεγονός της απομόνωσης και μη δυνατότητας διαφυγής των ανθρώπων από μία σκληρή καθημερινότητα.
Το θέμα όμως λύνεται με άλλο τρόπο. Καθώς χρήματα για σινεμά ή λούνα παρκ δεν υπάρχουν, όπως παλιά τουλάχιστον, συνηθίζουμε να βγαίνουμε-μπαίνοντας στο fb. 
Πόσο αλλιώς όμως θα ήταν  τα πράγματα αν αντί να logαρουμε, κλείναμε ένα ραντεβού για να περπατήσουμε μισή ώρα με κάποιο φίλο.
Φυσικά αυτό μοιάζει ουτοπικό.


Αλλά επειδή το τι λέω εγώ δεν αρκεί ούτε στον εαυτό μου... ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε, έστω μερικώς, μερικά συμπεράσματα... 


Η ψηφοφορία βρίσκεται στην κεντρική σελίδα τουΕξερευνητή


Σάββας Αβραμίδης