Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Απεργοί ΜΜΜ που... παίζουν με τη φωτιά.

Αυτά ήταν τα λόγια του κράτους προς τους απεργούς των ΜΜΜ οι οποίοι φαίνεται να είναι αποφασισμένοι να είναι εκείνοι που θα σταθούν ενάντια στις αλλεπάλληλες επιβαρύνσεις προς το λαό.

Καθώς οι εταιρίες τους πορεύονται με νέες απολύσεις, αυξήσεις στα εισιτήρια και μείωση μισθών εκείνοι αφήνουν τα τιμόνια που συνήθιζαν να πιάνουν στις 4:00 το πρωί και συγκεντρώνονται στις συνελεύσεις.

Τα ΜΜΕ αντιθέτως δεν φαίνεται να συμφωνούν με όλη αυτή την κινητοποίηση και γενικότερα την αντίδραση εξευτελίζονταν τη δράση των απεργών με τραγελαφικές ερωτήσεις στα δελτία ειδήσεων όπως "Δεν πιστεύετε πως ευθύνεστε που ο κόσμος δεν ακυρώνει εισιτήριο;" (κα. Μακρή στον ALTER)

Το χειρότερο είναι η εντύπωση που αφήνει αυτό στο μέσο Έλληνα ο οποίος κινδυνεύει να πέσει θύμα αυτής της επίθεσης προς τους εργαζομένους.

Η ανάλογη στατιστική έρευνα αν και περιορισμένη φανερώνει κάποια αλήθεια.

Στην ερώτηση: "Ποια είναι η γνώμη σας για τις κινητοποιήσεις των οδηγών ΜΜΜ."
Είχαμε απαντήσεις με ποσοστά:
Συμφωνώ. 28 (36.8%)
Συμφωνώ, αλλά δυσκολεύουν το επιβατικό κοινό 22 (28,9%)
Συμφωνώ, αλλά υπερβάλουν. 11 (14,4%)

Διαφωνό, δυσκολεύουν υπερβολικά και αναίτια το επιβατικό κοινό. 2 (2,6%)
Διαφωνώ, είναι παράλογοι. 11 (14,4%)
Άλλο (καμία υπάρχουσα απάντηση δεν με καλύπτει) 2 (2,6%)

Η στατιστική έγινε μέσω του blog exereunitis.blogspot.com (ελεύθερα προς όλους) και ερωτήθηκαν και 50 άτομα στα Ταμπούρια. Δεν είναι πλήρης απεικόνιση όμως δίνει ξεκάθαρα το συμπέρασμα πως ο κόσμος είναι μαζί με τους εργαζομένους αν και ακόμα έχει ενστάσεις. Αυτό όμως σίγουρα με τον καιρό θα αλλάξει καθώς όσο συνειδητοποιούμε το ότι η κατρακύλα μας δεν έχει τέλος, θα φανούμε σύμφωνοι με ό,τι δεν Τους βολεύει.

Η ταλαιπωρία των επιβατών στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα μπροστά στη δουλειά που πετυχαίνουν οι εργαζόμενοι! Είναι ένα φρένο προς την αντιλαική πολιτική που μας εφαρμόζεται.

Σάββας Αβραμίδης

Άρθρο/έρευνα για τον Εξερευνητή και το Explorer_Magazine