Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Πορείες στις παρελάσεις

Καλησπέρα αγαπητέ αναγνώστη,

δεν θα σου πω χρόνια πολλά μιας και το θεωρώ πιο πολύ προσβολή και ειρωνεία.

Σαν σήμερα το ΟΧΙ στον κατακτητή
εχτές είπανε ΝΑΙ μέσα στη βουλή.

Ήταν και σύνθημα στη σημερινή πορεία που έγινε στο Κερατσίνι. Λίγο πριν το τέλος της παρέλασης κατά τις 12:45 πλήθος κόσμου (μαθητές και γονείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του σχολείου) έκανε τη δικιά του "παρέλαση" με πανώ και συνθήματα. 


 
(βίντεο: σχολεία 1ο, 2ο, 3ο ΓΕΛ Κερατσ., ανοιχτό κάλεσμα στους πολίτες)
Μια μικρή στάση μπροστά στα επίσημα πρόσωπα του κύριου Μελά και των άλλων του ίδιου σιναφιού και στη συνέχεια συμβολική εμπλοκή της κύριας εισόδου του Δημαρχείου με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το "ρεβεγιόν" που είχε ετοιμαστεί. (Λογικά φάγανε σε κάποια ταβέρνα οι λατρευτοί φίλοι)
 

Μεταξύ άλλων νομίζω πως αξίζει να σημειωθεί η θέση του Δημάρχου και του Αντι-Δημάρχου.
Ο κ. Τζανής, όπως πάντα, είπε ότι είναι μαζί μας. Άλλωστε το έχουμε δει σε όλες μας τις δράσεις πως συμμετέχει ενεργά και στηρίζει... Τρανό παράδειγμα αυτού τότε στον Πειραιά στα γραφεία της Β' βαθμιας-χμμ λάθος, τότε δεν ήταν. Αλλά στην Αθήνα...-χμμ ούτε τότε. Μάλλον κάτι μπερδεύει ο Δήμαρχος.
 




Ο κ. Καψοκόλης πάντως ήταν πιο ξεκάθαρος. "Δεν μπορείτε να είστε ανώνυμοι και χωρίς ευθύνες πλήθη. Ο δήμος δεν στηρίζει απρόσωπες κινήσεις" Αυτά ήταν τα λόγια του αντιδημάρχου.
Η ατελείωτη παπαρολογία από μέρους των κυρίων έληξε όταν ζητήσαμε να μας ενισχύσουν (όπως λέγανε) στη συμμετοχή μας την Κυριακή στους αγανακτισμένους. Η απάντηση ήταν η σιωπή τους...

Συμφωνώ απόλυτα για τα περι ανωνυμιας!!! Γι'αυτό σας παραθέτω κάποια σημαντικά για τη συμμετοχή σας σε κινητοποιήσεις.


    1) Κρατάτε την ταυτότητά σας με τα δόντια
    2) Τυπώστε την στο μπλουζάκι σας για να σας γνωρίζουν όλοι
    3) Δηλώστε σε όποιον αστυνομικό βρείτε το όνομά σας
    4) Κρατάτε ξεχωριστό πανώ που να αναφέρει τα ονόματα όλων με υπογραφές.

Άντε να κουρέψετε κάνα γκαζόν κ. Καψοκόλη! Είμαστε Έλληνες εργαζόμενοι/μαθητές!
Δεν χρειάζεται ούτε να σας ειδοποιήσουμε ούτε να κατέβουμε σαν σύλλογος στο δρόμο.

Ο δρόμος μας ανήκει! Το δίκιο είναι με το μέρος μας και κατεβαίνουμε με μόνη δύναμη να μας κατευθύνει, τον πόθο για ελευθερία και δημοκρατία.


Τέλος, πολλοί ήταν οι μαθητές στο Κερατσίνι που αγνόησαν τους επισήμους με αποκορύφωμα το 2ο ΓΕΛ το οποίο γύρισε κυριολεκτικά την πλάτη του.

 

Στη συμπρωτεύουσα πάλι "Μικρές ομάδες εμποδίζουν την παρέλαση και φωνάζουν συνθήματα κατά του Παπούλια-η Ελλάδα παρουσιάζει κακή εικόνα, Δεν τιμά όπως αρμόζει τους προγόνους της"
Πραγματικά αγαπητό Μega-πιστεύεις ότι ο κόσμος, οι Έλληνες, δεν θέλουν να τιμήσουν τους ανθρώπους που έπεσαν στη μάχη; Μα τι ρωτάω; Μιλάνε για μικρές ομάδες και στο πλάνο που παράλληλα βλέπουμε, ο κόσμος έχει καταλάβει όλη την λεωφόρο.

Η παραπληροφόρηση η ίδια είστε αγαπητό Mega.

 Επιτέλους ήρθε η ώρα με πράξεις να τιμήσουμε κάθε ιδανικό, κάθε αξία που μας έχει απομείνει.
Στο δρόμο-εκεί που οι συνειδήσεις γεννιούνται!

Σάββας