Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Απατεώνες και Τζέντλεμεν


της Ανθούλας Γιατροπούλη,

  Ο Πέτρος Φιλιππίδης και

 ο Γιάννης Μπέζος, είναι
από τους καλύτερους
κωμικούς ηθοποιούς. Φέτος ενώνουν τις δυνάμεις τους και πρωταγωνιστούν στην παράσταση “απατεώνες και τζέντλεμαν”, των Jeffrey Lane και David Yazbek. Είναι ένα κωμικό μιούζικαλ όπου το κοινό το έχει γνωρίσει το 1988 μέσω της ομώνυμης αμερικανικής παραγωγής ταινίας “Dirty Rotten Scoundrels”, με πρωταγωνιστές τους Στιβ Μάρτιν και Μάικλ Κέιν. Τώρα τους δύο αυτούς ρόλους ερμηνεύουν ο Μπέζος και ο Φιλιππίδης, οι οποίοι σκηνοθετούν την παράσταση και έχουν μεταφράσει και το κείμενο με την βοήθεια του Χρήστου Σιμαρδάνη. Στο πλευρό τους είναι και η Κατερίνα Παπουτσάκη σε πρωταγωνιστικό  ρόλο, καθώς και άλλοι δεκατρείς ηθοποιοί.

               Το έργο παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο προσπαθούν ο Λόρενς Τζέϊμσον και ο Φρέντι Μπένσον, να κερδίσουν ένα στοίχημα. Ο ήρεμος και κωμικός Λόρενς έχει βάλει στοίχημα με τον άγαρμπο, αλλά αποτελεσματικό Φρέντι, για το ποιος θα καταφέρει να αρπάξει πρώτος 50.000 δολάρια, από μία αμερικανίδα κληρονόμο. Το τίμημα για τον χαμένο, είναι να φύγει από την πόλη.


                Η παράσταση ανεβαίνει στο θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5 στην Αθήνα, από τις 30 Μαρτίου μέχρι τις 6 Μαϊου. Οι παραστάσεις είναι κάθε Τετάρτη και Κυριακή, η ώρα έναρξης είναι στις 20:00. Η τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από τα 20 ευρώ το φοιτητικό και μετά, ανάλογα με την θέση η τιμή ανεβαίνει, 25, 30, 35, 40, 50 ευρώ.
                Είναι μία ξεκαρδιστική παράσταση με πολλές ανατροπές, που δημιουργεί πολλά συναισθήματα στους θεατές. Οι δύο κωμικοί γοητεύουν το κοινό και αποδεικνύουν, για μία ακόμα φορά, το πόσο ταλαντούχοι είναι. Χάρη στο έργο, οι δύο αυτοί ηθοποιοί, βρήκαν την ευκαιρία που έψαχναν, να συνεργαστούν πάλι στο σανίδι.