Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Το σκίτσο της βδομάδας-Παρεμβολές












Του Γραφικού
Mail επικοινωνίας : grafikos_mail@yahoo.com




Ιππότες της ασφάλτου

·       Είναι να χτυπάς το κεφάλι σου στο τοίχο όταν στην Ελλάδα του 2012 υπάρχει ΑΚΟΜΑ το λάδωμα στην οδήγηση.
·       Γενικά έχω ένα θέμα με το λάδωμα , αλλά ο μπουφές απόψε έχει κρα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ σε σχολές οδηγών , μαθητές και σε εξεταστές αυτών.
·       Ακούστε πως έχει : πας ένα ωραίο πρωινό σε μια σχολή οδηγών να βγάλεις το διπλωματάκι σου γιατί ο πισινούλης σου βαρέθηκε τη σέλα του ποδηλάτου και τα πόδια σου σιχάθηκαν το περπάτημα .
·       Μπαίνεις λοιπόν στη σχολή , ο κύριος/α με το χρυσό rolex πίσω από το γραφείο σε ενημερώνει για τη SUPER ΝΤΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΙΠΛΩΜΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙ-ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ-ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ-ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΜΟΝΟ ( παρ’τε βαθιά αναπνοή ! ) ΜΟΝΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΜΕ 200 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΩΡΟ ΜΙΑ ΤΟΣΤΙΕΡΑ ( !!! )
·       Τζετ λες εσύ , πάρε χρήμα δάσκαλε !
·       Ξεκινάς λοιπόν τα μαθήματα , κι ενώ οδηγείς ο δάσκαλος σου σου αναλύει για ποιο λόγο πρέπει να δώσεις xtra χρήμα ( παράβολα κλπ. που δεν ήταν στην προσφορά ) .
·       Τι να κάνω λες ; Θα τα δώσω μιας και ξεκίνησα . Και καταλήγεις να δίνεις 1234567890 ευρώ για μια προσφορά των 200 …
·       Έρχεται λοιπόν η μέρα της εξέτασης και νομίζεις ότι σε λίγο τελειώνουν τα βάσανα σου .
·       Εννοείτε πως έχει ετοιμάσει αρωματισμένο φακελάκι από το σπίτι με σεβαστό κομπόδεμα inside γιατί δεν σου αρέσει ( και ίσως δεν μπορείς γιατί ο δασκαλάκος σου έχει τσιμπήσει ήδη όλα σου τα φράγκα ) να σκας 150 ευρώ κάθε εβδομάδα για επανεξέταση και γιατί στη φοβερή προσφορά διπλώματος αναγράφονταν ΤΕΛΙΚΑ μόνο 10 μαθήματα .
·       Για τους μη γνώστες η official διάρκεια ενός μαθήματος είναι 45 λεπτά . Με μόνο 10 45λεπτα στο τιμόνι , όχι για δίπλωμα αυτοκινήτου ή μηχανής δεν πας κουκλίτσα μου , ούτε καρότσι του super-market δεν θα έπρεπε να πιάνεις στα χέρια σου !
·       Βέβαια η λέρα ο δάσκαλος σου σου σε έχει κάνει να πιστεύεις το αντίθετο , ότι πατάς κάτω τον Σουμάχερ και άλλες τέτοιες παπαρολογίες…
·       Το τι συμβαίνει από εδώ και πέρα όλοι λίγο πολύ το ξέρουμε . Με 2 λεπτά τυπικής δήθεν εξέτασης ξεμπερδεύεις και είσαι ακόμα ένας θάνατος με ρόδες στους ελληνικούς δρόμους .
·       Δεν θα αναφερθώ σε στατιστικές μελέτες και έρευνες που λένε το πόσο κάγκουρες εν ολίγοις είμαστε οι Έλληνες στο τιμόνι , είναι ανώφελο , μιας και σχεδόν όλοι λίγο πολύ έτσι έχουν πάρει δίπλωμα και ξέρουν τι παίζει .
·       Ακούστε λοιπόν ΖΩΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΣ , ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΔΙΠΛΩΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΕΤΕ ΤΗ ΧΑΖΟΓΚΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ !
·       Κόψτε τις μαλακίες , διότι με αυτούς τους ρυθμούς , πριν μας ξεκάνει η τρόικα , θα σκοτωθούμε μεταξύ μας !