Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Κριτική για δίσκο... please "be with us"

Του Ηλία Λέκκου,

Εξερευνητής: Ο Ηλίας Λέκκος είναι φίλος και παλιός συνεργάτης. Παίξαμε μαζί για πάνω από ενάμιση χρόνο στο συγκρότημα Only Sundays. Ασχολείται με τη μουσική και είναι κιθαρίστας. Στον Εξερευνητή ξεκινάει τη στήλη "Ο δίσκος της βδομάδας", όπου και θα παρουσιάζει έναν μουσικό δίσκο. Κάθε Σάββατο λοιπόν, ο Ηλίας θα σας προτείνει ή αντιπροτείνει μια κυκλοφορία.


I'm With You - Red Hot Chili Peppers


Οι Red hot chili peppers μετά από 5 χρόνια απουσίας από τα δισκογραφικά δρώμενα επανέρχονται με το Im with you όχι για να δώσουν απαντήσεις αλλά για να κάνουν την δική τους ερώτηση … αντέχετε τόσο χορό…?
Η πονεμένη θέση του κιθαρίστα άλλαξε για μια ακόμα φορά χέρια με τον
Josh Klinghoffer να παίρνει την θέση του John Frusciante  ο όποιος αποχώρισε για να κάνει σόλο καριέρα.
Όλοι οι φανς δυσανασχέτησαν με την απόφαση αυτή και ακούγονταν γκρίνιες ότι θα γυρνούσαμε πάλι στο one hot minute, την μεγαλύτερη αποτυχία των peppers.
Ο
Antony όμως και ο Flea είχαν διαφορετική άποψη και μαζί με τους υπόλοιπους μας σέρβιραν ένα φρέσκο πιάτο στα μέτρα των 10s χωρίς όμως να λείπουν και οι καυτές πιπεριές από αυτό.

Το άλμπουμ έχει τον κλασικό
mainstream rock ήχο των peppers μόνο που αυτή τη φορά το beat και η διάθεση είναι ανεβασμένα και σε αντίθεση με το Stadium Arcadium η σκοτεινή όψη της μπάντας έχει αντικατασταθεί από χαρμόσυνες μελωδίες…

Τις πόρτες μας ανοίγει το Monarchy of roses ένα δυνατό κομμάτι για να σπάσει εύκολα ο πάγος και ακολουθεί το Factory of faith από τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια του δίσκου με την μπάντα να δείχνει πως και χωρίς τον John μπορεί να γκρουβάρει μια χαρά. Η συνεχεία με ένα πένθιμο εμβατήριο (Brendan's death song) και  από εκεί και πέρα ένα κρεσέντο έντασης που κορυφώνετε με το Look around. Στο Look Around ο Antony βγάζει ότι απωθημένα του είχε αφήσει το By the way και οι γέφυρες των 2 τραγουδιών μοιάζουν πολύ. Το άλμπουμ μέχρι το κλείσιμο συνεχίζει στην ιδία ένταση, ενώ μας δίνουν και δυο χαλαρά τραγούδια, μπαλαντοειδές ίσως,  το Police station και το Meet me at the corner.Κλείνοντας η μπάντα μας αποχαιρέτα με χορό χορό χορό (dance dance dance) υπογράφοντας έτσι όχι το blood sugar sex magik 2 αλλά την αρχή μιας νέας πορείας για το συγκρότημα.

Φυσικά δεν μπορούμε να αρνηθούμε πως αυτός που φαίνεται να έχει δουλέψει πιο πολύ για αυτό το άλμπουμ είναι ο Flea καθώς οι μπασογραμμες του καθορίζουν τα τραγούδια και ακόμα και στην μίξη το μπάσο ακούγεται πιο δυνατά από όλα τα όργανα. Επίσης θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο josh είναι ακόμα φοβισμένος και σε κάποια σημεία η κιθάρα φαίνεται ανύπαρκτη ενώ τα effects του John απουσιάζουν αισθητά. Όμως ο John έφυγε και μέχρι στιγμής o Josh έχει σταθεί στο ύψος του, απλά θέλει τον χρόνο του.

Για τους υγιείς φαν των
peppers είναι ένα άλμπουμ που πρέπει να έχουν. Οι φαν του john Frusciante να μην μπουν καν στον κόπο να το ακούσουν δεν υπάρχουν ούτε ψήγματα από αυτόν τον μεγάλο κιθαρίστα. Οι υπόλοιποι μπορούν πάντα να το κατεβάσουν … Το άλμπουμ υπόσχεται χορό και καλή μουσική.Rock on
!