Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Κινηματογράφος - Ο Μοναχικός Καβαλάρης


Όταν ακούς, ότι οι ηθοποιοί που αγάπησες στους Πειρατές της Καραϊβικής μεταφέρονται στη Δύση, περιμένεις με ανυπομονησία.
Όταν δεις την ταινία, χαίρεσαι που περίμενες τόσο ανυπόμονα.

Του Σάββα Αβραμίδη,

Σκηνοθέτης: Gore Verbinski
Σενάριο: Justin Haythe, Ted Elliott
Πρωτ/στουν: Johnny Depp, Armie Hammer, William Fichtner

Η ιστορία μας ξεκινά με ένα πανέξυπνο τέχνασμα. Ο μύθος

γεννιέται μέσα σε μια τέντα τσίρκου με εκθέματα από το Φαρ Γουεστ του χθες. Ένα παιδί αποφασίζει να μπει και εκεί θα αρχίσει να συζητά με τον ινδιάνο της βιτρίνας, ο οποίος του λέει την ιστορία του.

Στην ταινία ξεχώρισα δύο πτυχές. Αφενός σεναριακά, παρακολουθούμε την βιαιότητα και την αισχρότητα της ανάπτυξης κατα τη βιομηχανική επανάσταση, η οποία εκμηδενίζει κάθε  δικαίωμα των αδύναμων πλην φιλειρηνικών ινδιάνων αλλά και τον ντόπιων εργατών. Αφετέρου κινηματογραφικά, έχουμε έξυπνες ατάκες, ωραία φωτογραφία και ας το παραδεχτούμε, εμφανώς ψεύτικη δράση. Δεν με ενόχλησε όμως. Η ταινία είναι ένα παραμύθι βασισμένο στο ιστορικό κλίμα.

Θα χορτάσετε ήλιο, άλογα, σπιρούνια, πιστόλια, βία (διακριτική) και φυσικά τη νοσταλγικότητα που κάθε τέτοια ταινία έχει...

Όσο για τον Johnny Depp, αν και τις περισσότερες φορές ηθοποιοί με τόσο θόρυβο γύρω απ' το όνομά τους, έχουν απλά πολύ καλή διαφήμιση, ο J.D. αδιαμφισβήτητα ανήκει στους κορυφαίους της γενιάς του. Με σαφέστατο το ιδιαίτερο στυλ του ανεβάζει κυριολεκτικά την κατηγορία της ταινίας.

Σίγουρα ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ στο σινεμά και όχι σε DVD...!

Σήμερα Τετάρτη τα Village δίνουν 2 εισιτήρια στην τιμή του ενός (8ευρώ και τα δύο).
Προβολές έχει στο Village Ρέντη από τις 18:00 μέχρι τις 00:00 ανα μία ώρα.
Κλείστε νωρίς εισιτήριο γιατί θα έχει κόσμο.



Μπείτε στο newsletter μας!