Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Πρόταση ταινίας - Μπουτίκ για Αυτόχειρες

Σκηνοθεσία: Patrice Leconte
Φωνές: Bernard Alane, Isabelle Spade, Kacey Mottet Klein
Είδος: Μαύρη Κωμωδία, Μιούζικαλ, Αnimation 
Διάρκεια: 79 λεπτά
Χώρα: Γαλλία



    «ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ; ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΑΣ!»


   Αυτό είναι το μότο της οικογένειας Τουβάς, με την
οικογενειακή επιχείρηση που φέρει το όνομα "Magasin de Suicides". Μπουτίκ για αυτόχειρες!!! Ότι μπορεί κανείς να φανταστεί για να τον βοηθήσει να γίνει ο ιδανικός αυτόχειρ. Δύσκολη επιλογή η αλήθεια... να επιλέξει κανείς το πόσιμο χειροποίητο δηλητήριο των 58 ευρώ (με την έκπτωση); Η μήπως το εντυπωσιακό μαχαίρι για χαρακίρι των 800 ευρώ, με δώρο το κιμονό; Χρυσές δουλειές το μαγαζί σε μια πόλη με τόσες αυτοκτονίες! Ώσπου οι Τουβάς αποκτούν ένα νέο μέλος στην οικογένεια, τον Αλάν, που κυριολεκτικά είναι η χαρά της ζωής. Πρόβλημα ε;

  
   Ένα παράξενα αισιόδοξο παραμύθι, πολύ μα πάρα πολύ κοντά στα δικά μας δεδομένα. Μεγάλη δόση μπλακ χιούμορ, σκωπτικά και timburtoνικά κινούμενα σχέδια σε συνδυασμό, αταίριαστο κι όμως απόλυτα ταιριαστό soundtrack, πρωτότυπο σενάριο (βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο) και VOILA! Σε μια εποχή που λείπει η ελπίδα, ο ίδιος ο θάνατος μοιάζει πλέον με ελπίδα. Κωμικοτραγική ιστορία, που ένα πράγμα μόνο είναι σίγουρο. Θα "πεθάνετε" στο γέλιο!!!!!!!!!


Υ.Γ.  Οι προβληματισμοί που εγείρει αυτή η ταινία είναι πολύ έντονοι...ωστόσο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί βαριά ταινία, κι αυτό την ανέβασε ακόμα περισσότερο στα μάτια μου.


Τrailer ταινίας:



Η ταινία με ελληνικούς υπότιτλους:




Μπείτε στο newsletter μας!