Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Κινηματογράφος - World War Z (Παγκόσμιο Πόλεμος Ζ)

"Ζ" για "Ζόμπι" σε περίπτωση που δεν καταλάβατε...
Κλασσικές χαζομάρες που απευθόνονται μόνο σε συγκεκριμένους; Μην βιάζεστε, γιατί εδώ έχουμε κάτι ξεχωριστό.

Σκηνοθέτης: Marc Forster
Σενάριο: Matthew Michel Carnahan, Drew Goddard
Πρω/στουν: Brad Pitt, Mireille Enos, Daniella Kertesz


Του Σάββα Αβραμίδη,





Η ιστορία είναι πάνω κάτω γνωστή, ιός προσβάλει έναν άνθρωπο και μέσα σε λίγες μέρες εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον πλανήτη. Μιλάμε για απέθαντους, μιλάμε για ανθρωποφαγεία, μιλάμε για ζόμπι. Μπαίνουμε για τα καλά μέσα στη δράση απ'τα πρώτα κιόλας λεπτά, όταν ξετυλίγεται το χάος σε μποτιλιαρισμένο δρόμο.Ο Μπραντ Πιτ με τη γυναίκα του (Mireille Enos) και τα δύο τους κοριτσάκια έρχονται αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα. Οι μεν γυναίκες θα βρουν προστασία σε αεροπλανοφόρο του στρατού, ενώ ο άντρας της φαμίλιας, πρώην στρατιωτικός του ΟΗΕ καλείται να βγάλει το φίδι απ'την τρύπα.


Η ταινία ακροβατεί με πανέξυπνο τρόπο ανάμεσα στο θρίλερ και την περιπέτεια, ανάμεσα στο εξωπραγματικό και το πιθανόν. Κάτι παρόμοιο είδαμε και με τον Will Smith στο "Ο Τελευταίος Επιζών". Το World War Z υπόσχεται ένταση, κυνηγητό, καλοφτιαγμένο σενάριο και άψογες εναλλαγές ανάμεσα σε σκηνές ηρεμίας, προετοιμασίας ενός χάους και του ίδιου του χάους. Μόνο το φινάλε μου φάνηκε μέτριο.

Συμπέρασμα; ΔΕΙΤΕ ΤΟ όπωσδήποτε, αξίζει κάθε λεπτό...

Την Τετάρτη τα Village προσφέρουν 2 εισιτήρια στην τιμή του ενός (8ευρώ και τα δύο εισιτήρια). Εγώ σας προτείνω τις προβολές (για Village Ρέντη) των 23:15, 23:50, 00:30 για να αποφύγετε τα παιδιά...




Μπείτε στο newsletter μας!