Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Ξεπούλημα της ΑΤΕ

Του Σάββα Αβραμίδη,


Θα έχετε ακούσει το παιχνίδι που παίζεται τις τελευταίες εβδομάδες με την ΑΤΕ (Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος) η οποία εξαγοράζεται από την Τράπεζα Πειραιώς στα πλαίσια ιδιωτικοποίησης.
"Μεγάλο το κόστος της επανακεφαλαιοποίησης της ΑΤΕ" είπε η κυβέρνηση, η οποία στήριξε και επέσπευσε την διαδικασία-αντίθετοι ΣΥΡΙΖΑ κ' ΚΚΕ.


Ο Α.Τσίπρας ανακοίνωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται την εξαγορά της ΑΤΕ και θα παλέψει για την παρεμπόδιση αυτής της ενέργειας ενώ, 
το ΚΚΕ δήλωσε πως η αγροτική οικονομία περνάει σιγά σιγά στο μονοπώλειο, πράγμα που σηματοδοτεί εκρηκτική αύξηση τιμών καθώς και χειρότερες εργασιακές σχέσεις.


Η εργοδοσία επιβεβαιώνει πως δεν θα υπάρξουν απωλήσεις. 
Ωστόσο, από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στην ΑΤΕ φαίνονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις και να επιδιώξουν, τις επόμενες μέρες, συναντήσεις με τους υπουργούς Εργασίας, Γ. Βρούτση και Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, για να διευκρινιστεί τι θα γίνει με το Ταμείο Υγείας Προσωπικού της ΑΤΕ, αλλά κυρίως με τα εφάπαξ των υπαλλήλων της τράπεζας.


ΣΧΟΛΙΟ: 
"Υποσχέσεις" από επιχειρήσεις όπως η Τράπεζα Πειραιώς δεν μπορούν παρα παραπληνατικές να είναι. Το ότι δεν θα υπάρξουν απωλήσεις δεν σημαίνει ότι οι εργασιακές συνθήκες καθώς και οι μισθοί θα είναι ίδιοι. Μιλάμε για μια τάση προς το μονοπώλειο που σημαίνει ότι η παραγωγή ζαχαρότευτλων περνάει στα χέρια ιδιωτών, οι οποίοι μοναδικό στόχο έχουν… το κέρδος!


Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της ΑΤΕ και κάθε εργαζόμενου που δεν θέλει να δει τη ζωή του να γίνεται θυσία στον βομό της κερδοφορίας των λίγων.