Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης


Του Σάββα Αβραμίδη,

Ανα καιρούς εξυπηρετούμε μέσω του blog τις ανακοινώσεις των πολιτικών του δήμου και των πολιτικών οργανώσεων. Αυτή τη φορά με ένα κείμενο της Λαϊκής Συσπείρωσης προβάλουμε το χάος που επικρατεί στον δήμο αλλά και τονίζουμε την σχέση "Δήμου"-"Κυβέρνησης".
Ο Τζανής όχι μόνο συνεργάζεται άψογα με την σφαγή της κυβέρνησης αλλά και...

(δείτε την ανακοίνωση)


ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ  -ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ 

ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ 
ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
Δεν έχει τέλος ο κατήφορος για τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας (απαρτίζεται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και στηρίχτηκε από τη ΔΗΜΑΡ και το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ).
Σε μια στιγμή που ο λαός μας δέχεται έναν ανελέητο πόλεμο από πλουτοκρατία-τρικομματική κυβέρνηση-Τρόικα-Ε.Ε., η Δημοτική Αρχή, όχι μόνο δεν παλεύει για μέτρα ανακούφισης του λαού, αλλά  βρίσκεται κυριολεκτικά σε διάλυση.
Έφτασε στο σημείο να λαμβάνει αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς συνεδρίαση του ίδιου του Δημοτικού Συμβουλίου! Αλλά και να απαιτεί την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς αυτό να έχει απαρτία!
Το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο, ούτε μεμονωμένο. Το τελευταίο διάστημα  αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, που εκλέχτηκαν με το συνδυασμό «Καλημέρα Κερατσίνι» του Λ. Τζανή, έχουν δηλώσει την αποχώρησή τους από το συνδυασμό και τη Δημοτική Αρχή.
Βάση για τις αποχωρήσεις αυτές αποτελεί η κατακραυγή του λαού της πόλης μας για τα έργα και τις ημέρες της Δημοτικής Αρχής, για την αντιλαϊκή της πολιτική.
Αρκετοί από αυτούς τους Δημοτικούς Συμβούλους, αλλά και αρκετοί από τους Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης (Μελάς-ΝΔ, Χρυσός-ΠΑΣΟΚ) δεν πατάνε πια καν στα Δημοτικά Συμβούλια ή έχουν ελάχιστες παρουσίες.
Κατά συνέπεια, το τελευταίο εξάμηνο, αρκετά συχνά το Δημοτικό Συμβούλιο έχει οριακή απαρτία, ενώ και η Δημοτική Αρχή αδυνατεί, ακόμα και να λάβει μια απόφαση που η ίδια .. εισηγείται!
Την ίδια στιγμή, όλα τα μέτρα ανακούφισης του λαού και των εργαζομένων του Δήμου που προτείνει η Λαϊκή Συσπείρωση (κατάργηση των τροφείων, απαλλαγή των ανέργων από τα δημοτικά τέλη, μονιμοποίηση των συμβασιούχων κ.α.) απορρίπτονται, διότι έρχονται σε σύγκρουση με τα Μνημόνια, τον Καλλικράτη, τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα, συνολικά την πολιτική που αυξάνει την κερδοφορία των μονοπωλίων
Θυμίζουμε ότι πρόκειται για μια Δημοτική Αρχή που υλοποιεί μέχρι κεραίας τη βάρβαρη πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης και της Τρόικα, που οδηγεί το λαό στην εξαθλίωση.
Εμπαίζει εδώ και μήνες πάνω από 200 συμβασιούχους εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης (ΔΗΚΕΠΑ) και των παιδικών σταθμών, οι οποίοι είναι απλήρωτοι, χωρίς δουλειά.
Κάνει ότι περνά από το χέρι της για να παραδοθούν εκτάσεις του Δήμου στα μονοπώλια (βλέπε παραχώρηση των Λιπασμάτων για τη δημιουργία πίστας φόρμουλα), αφαιμάζει οικονομικά το λαό (βλέπε τροφεία στους παιδικούς σταθμούς). Έχει ταχτεί υπέρ ακόμα και της ιδιωτικοποίησης των παιδικών σταθμών, διότι … κοστίζουν πολύ (αρμόδιος αντιδήμαρχος των Οικονομικών σε συνάντηση με τις Διευθύντριες των παιδικών σταθμών)!
Έχει βαφτίσει άνεργους ως εθελοντές και τους καλεί να εργαστούν σχεδόν τσάμπα, με την υπόσχεση της σύναψης κάποια στιγμή σύμβαση μερικής απασχόλησης. 
Δεν έχει διστάσει σε παλιότερη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, να επιστρατεύσει ακόμα και «φουσκωτούς» προκειμένου να τρομοκρατήσει του εμπόρους της πόλης, που αντιδρούσαν στη δημιουργία νέου πολυκαταστήματος LIDL.
Λίγους μήνες πριν, η πρόεδρος των παιδικών σταθμών και στέλεχος της Δημοτικής Αρχής, προσπάθησε να αποπέμψει την πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Συλλόγου Γονέων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου, με το «έτσι θέλω», γιατί αντιδρούσε στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής!
Ο Δήμαρχος, λόγω της αδυναμίας του να δώσει πειστικές απαντήσεις στα προβλήματα του λαού της πόλης και των εργαζομένων του δήμου επιδίδεται συνεχώς σε χυδαίο αντικομουνισμό.
Καλούμε το λαό της πόλης μας να βγάλει τα συμπεράσματά του. Να οργανώσει την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της Δημοτικής Αρχής. Να διεκδικήσει άμεσα μέτρα ανακούφισης.

Κερατσίνι, 28 Αυγούστου 2012