Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Πρόταση Βιβλίου - Πίτερ Παν και Γουέντι



ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Καλωσορίζουμε τη Ντανιέλα στην ομάδα του Εξερευνητή με τη στήλη "Πρόταση Βιβλίου". Ξεκινάει με ένα πολύ όμορφο βιβλίο, μια πασίγνωστη ιστορία... αυτή του Πίτερ Παν!! Καλή Αρχή...!

Πρόταση Βιβλίου - Πίτερ Παν και Γουέντι



Είδος: Φαντασίας
Συγγραφέας: Τζέιμς Μάθιου Μπάρι
Εκδότης: Πατάκη
Ημερομηνία έκδοσης: 9/2004
ISBN: 9789601611631
Ηληκία: 10-100 ετών
Δυσκολία: Εύκολο    


"Τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, εάν και μόνο το επιθυμούμε αρκετά. Μπορείς να έχεις τα πάντα στη ζωή, εάν είσαι πρόθυμος να θυσιάσεις όλα τα άλλα για αυτό."


" Την στιγμή που αμφιβάλλεις εάν μπορείς να πετάξεις , είναι και η στιγμή που παύεις να είσαι και σε θέση να το κάνεις."


Αυτό το κλασσικό παραμύθι έχει μαγέψει γενιές και γενιές
μικρών και μεγάλων από την στιγμή που ο Μπάρι το ανέβασε ως θεατρική παράσταση. Με έμπνευση ιστορίες που έλεγε στα παιδιά φίλων του, δημιούργησε τον φανταστικό κόσμο του Ποτέ, οπού ινδιάνοι, νεράιδες, πειρατές και χαμένα αγόρια εμπλέκονται σε μεγαλειώδης περιπέτειες. Ο Μπάρι αγαπάει τα παιδιά , παρόλα αυτά όμως δεν κρύβει   την ανοησία τους, τον εγωισμό τους και την αδιαφορία τους. Μάλιστα τα αποκαλεί και άκαρδα αφήνοντας τον αναγνώστη με απορία και δίνοντας στο βιβλίο ένα διαφορετικό ύφος από το "κλασσικό παραμύθι για παιδιά". 

Ακόμη και έτσι, το βιβλίο αυτό δίνει στα παιδιά την δυνατότητα να ταξιδέψουν  και εκείνα στην Χώρα του Ποτέ-Ποτέ και να ζήσουν περιπέτειες που έχουν ονειρευτεί. Ενώ στους μεγάλους θυμίζει ότι κάποτε ήταν και αυτοί παιδιά, με όνειρα και ελπίδες και όλο τον κόσμο στα πόδια τους. Κάτι που δεν θα πρέπει να ξεχάσουν ακόμη και αν έχουν μεγαλώσει. 

Τέλος θέλω να πώ ότι η επιτυχία αυτού του βιβλίου οφείλεται στο γεγονός ότι η ιστορία του Πίτερ Παν χαρίζει στον αναγνώστη μια περιπέτεια με κάποιες από τις πιο κρυφές του επιθυμίες, να πετάξει, να αναζητήσει έναν κόσμο πέρα από κάθε φαντασία και να μείνει για πάντα νέος.

"Η ζωή θα είναι μεγάλη περιπέτεια."    

Αγορά μέσω skroutz.gr