Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Mount & Blade - Game Review

Ανακάλυψα το Mount & Blade σε ένα από τα πολύωρα και βασανιστικά μου ταξίδια στα βάθη της αβύσσου που αποκαλούμε internet. Με μια πρώτη ματιά το παιχνίδι μου φάνηκε (για να εκφραστώ ευγενικά) πατάτα, αλλά αποφάσισα να το δοκιμάσω έτσι κι αλλιώς, και ήταν μια από τις καλύτερες αποφάσεις μου μέχρι τώρα.
Του Δημήτρη Λιόλιου,

Το Mount & Blade μας έρχεται από την τούρκικη εταιρία TaleWorlds Entertainment, κυκλοφόρησε το 2008 και είναι τουλάχιστον απολαυστικό. Το Mount & Blade φέρει στοιχεία rpg, strategy και action-gaming, όλα μαζί σε μια εκρηκτική μίξη η οποία μπορεί να προσφέρει ατελείωτες ώρες gaming, καθώς συνδυάζει ταξίδια στον φανταστικό μεσαιωνικό κόσμο της Calardia (με έναν τεράστιο world map), μάχες με καταιγιστική hack and slash δράση, στρατούς που μπορεί να φτάνουν και τα 100 άτομα στην κάθε πλευρά ( oπότε ναι καλά καταλάβατε μιλάμε για επικές συγκρούσεις με 200 άτομα on screen να παλεύουν για την νίκη, την δόξα και την επιβίωση τους) και όλα αυτά να πλαισιώνονται με ένα κλασσικό rpg leveling system που δίνει στον χαρακτήρα σου τα skills που χρειάζεται για να επιβιώσεις στην αφιλόξενη και σκληρή Calardia
PRESENTATION

Θα πάω κατευθείαν στο ψητό, το Mount & Blade δεν είναι το πιο όμορφο παιχνίδι του κόσμου! Από άποψης γραφικών είναι μέτριο προς το κακό (λαμβάνοντας πάντα υπόψιν μας το έτος κυκλοφορίας του και τα παιχνίδια που κυκλοφορήσαν εκείνη τη χρονιά). Το περιβάλλον τόσο του World map όσο και των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων μοιάζει σαν να έχει φτιαχτεί την προηγούμενη δεκαετία και οι χαρακτήρες φέρουν περισσότερες γωνίες από όσες θα έπρεπε. Ο οπλισμός είναι και αυτός σε μια μέτρια κατάσταση καθώς αν και είναι καλοφτιαγμένος και έχει μεγάλη ποικιλία, θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερος. Όμως όσα χάνει το παιχνίδι σε παρουσίαση το κερδίζει με τις κινήσεις κατά τη διάρκεια της μάχης. Οι κινήσεις ειναι ρευστες και η μάχη είναι μια πολύ ευχάριστη εμπειρία.
GAMEPLAY
Εδώ τα πράγματα αποκτούν ενδιαφέρον! Το Mount & Blade έχει τα ψεγάδια του αλλά το gameplay του τα κάνει όλα να μοιάζουν ασήμαντα. Το παιχνίδι ξεκινάει με την δημιουργία του χαρακτήρα σου και τις λεπτομέρειες για την ζωή του που θα καθορίσουν την θέση του στην κοινωνία και πόσο σκληρά πρέπει να παλέψει για να εδραιωθεί στην elit της Calardia. Η επόμενη επιλογή είναι σε ποιο από τα 6 βασίλεια της Calardia θα πας: Τους Rhodoks που χαρακτηρίζονται από τις μεγάλες ασπίδες τους και τα δόρατα τους, τους Swadians οι οποίοι μοιάζουν με μεσαιωνικούς ιππότες, τους Nords που είναι οι viking της παρέας, τους Saranids οι οποίοι είναι οι “άραβες” της Calardia, τους Vaegirs που είναι οι βόρειοι κάτοικοι της ιονισμένης μεριάς της Calardia και είναι πολύ καλοί με το τόξο ή με τους Khergits οι οποίοι είναι οι μογγολικές ορδές που ζουν στις στέπες και πολεμούν με τόξο από την πλάτη των αλόγων τους; Μέτα από αυτές τις επιλογές είσαι ελεύθερος να ακολουθήσεις όποιο μονοπάτι θέλεις. Μπορείς να γίνεις μισθοφόρος ή λόρδος στην δούλεψη κάποιου βασιλιά ή ακόμα να διεκδικήσεις εσύ τον θρόνο. Σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού οι μάχες είναι πολλές και μαζικές. Προσωπικά για να περιγράψω το Mount & Blade θα έλεγα οτι είναι ένα μεσαιωνικό Star Wars: Battlefront (αν μπορεί να υπάρξει κάποια σύνδεση ανάμεσα στα 2 αυτά games). Πραγματικά οι μάχες είναι αυτές που κάνουν το παιχνίδι να αξίζει τόσο πολύ πέρα από τις ατέλειες των γραφικών του. Από τεράστιες πορείες πεζικού για να αντιμετωπίσεις τους εχθρούς σου σε ανελέητες επελάσεις ιππικού και πολιορκίες για να υποτάξεις αντίπαλες πόλεις το Mount & Blade δεν σε αφήνει να βαρεθείς ποτέ! Και ακόμα και να βαρεθείς το παιχνίδι έχει αμέτρητα mods που μπορείς να δοκιμάσεις για να κάνεις την εμπειρία σου πιο συναρπαστική!
THE VERDICT
Το Mount & Blade είναι αδύναμο από άποψης γραφικών αλλά προσφέρει κάτι που τα περισσότερα μεσαιωνικά παιχνίδια δεν μας δίνουν ελευθερία κίνησης μαζικές μάχες και την δυνατότητα να παίξεις το παιχνίδι ξανά και ξανά κάνοντας διαφορετικές επιλογές για να δεις που θα σε οδηγήσουν. Προσωπικά το βρήκα καταπληκτικό παιχνίδι και το προτείνω ανεπιφύλακτα
7.5 /10

Download (ασφαλές torrent)




Σας άρεσε; Αγοράστε το: