Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Θέατρο στην πόλη: Caveman


Της Ανθουλας Γιατροπούλη,

Η παράσταση Caveman, ανεβαίνει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στο θέατρο Coronet. Ουσιαστικά είναι ένας σατιρικός μονόλογος από έναν πρώην χορευτή και νυν κωμικό, τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη. Έχει πάρει πολύ καλές κριτικές, τόσο από το κοινό, όσο και από επαγγελματίες κριτικούς. Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, λόγω του ότι ήταν χορευτής, κινείται με άνεση και ταχύτητα πάνω στην σκηνή, χωρίς να κουράζεται, αποδίδοντας πολύ παραστατικά την κάθε σκηνή που περιγράφει. Επίσης είναι ένας από τους καλύτερους κωμικούς της εποχής και έτσι δεν κουράζει τον θεατή, αντιθέτως με αλλαγές στην φωνή του και με πολλές εκφράσεις του προσώπου του, αποδίδει το κείμενο με μοναδικό τρόπο, προκαλώντας στον θεατή το γέλιο.

Ο «άνθρωπος των σπηλαίων» είναι δημιούργημα του Αμερικανού Rob Becker. Η παράσταση έχει ανέβει τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη, συναρπάζοντας πάνω από 7.000.000 θεατές. Παίζεται σε 30 χώρες και σε 15 γλώσσες και θεωρείται η  μακροβιότερη σόλο κωμωδία στην ιστορία του Broadway, κάτι που έκανε τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης να αποκαλεί την 18η Ιουλίου ημέρα του Caveman και να μετονομάσει την οδό 44 West σε Caveman way.


Το θέμα της παράστασης είναι οι σχέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών. Αρχικά παρουσιάζεται ο Σωτήρης (Βλαδίμηρος Κυριακίδης), τον οποίο η γυναίκα του τον πετάει έξω από το σπίτι. Άρχιζει και σκέφτεται την πορεία του ανθρώπου στον χρόνο, τις σχέσεις μεταξύ τους και με την βοήθεια του caveman, προσπαθεί να δώσει απαντήσεις. Μονολογεί την εξέλιξη του ανθρώπου από τότε στις σπηλιές, μέχρι και σήμερα. Τελικά καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες και οι γυναίκες,είναι απλά, διαφορετικά προγραμματισμένοι.

Αν λοιπόν, θέλετε να δείτε την παράσταση, πρέπει να βιαστείτε, διότι Κυριακή των Βαϊων, 8 Απρίλη, είναι η τελευταία παράσταση στο θέατρο coronet. 

Tο θέατρο βρίσκεται στην Αθήνα, 
Φρύνης 11 στο Παγκράτι.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 7012 123 & 210 7012 511                             
Κάθε Πέμπτη και Σάββατο ξεκινάει η παράσταση στις 21:15 και κάθε Κυριακή 18:15.
Η γενική είσοδος είναι 20 ευρώ και το φοιτητικό 15 ευρώ,
το Σάββατο όμως ανεβαίνουν 3 ευρώ τα εισιτήρια.

Πραγματικά είναι από τις λίγες παραστάσεις που αξίζει να παρακολουθήσετε και που θυμίζουν ποιοτικό και καλό θέατρο, έχοντας νόημα και χωρίς να κουράζει. Μάλιστα, αν είστε νυχτόβιοι τύποι, ακριβώς στην απέναντι γωνία, υπάρχει ένα πολύ καλό ροκ μπαρ
το Μπρίκι, Υμητού και Φρύνης 18…

Καλή σας διασκέδαση!