Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Η ελευθερία στο ίντερνετ

Του Σάββα Αβραμίδη,

Συνελήφθη στο σπίτι του στα Ψαχνά Ευβοίας ένας 27χρονος ο οποίος διατηρούσε στο στο Facebook σατιρική σελίδα με τον τίτλο «Γέροντας Παστίτσιος».

Ο νεαρός συνελήφθη μετά από σχετική επερώτηση του βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, και αφού στα ίχνη του βρέθηκε η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθεί για να απολογηθεί στην Εισαγγελία με την κατηγορία της κακόβουλης βλασφημίας και καθύβριση θρησκευμάτων, μέσω της γνωστής σελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

ΣΧΟΛΙΑ: 
Αρχικά ο άνθρωπος κατηγορείται για προσβολή προς τον Θεό (χοντρικά τώρα-μην τα ψάχνω ακριβώς), ενώ "έκραζε", κοινώς, έναν απλό μοναχό.
Κατηγορείται επίσης, ότι προσβάλει τα θεία. Ο Παστίτσιος όμως δεν είναι ούτε καν εκπρόσωπος της εκκλησιαστικής κοινότητας.

Μιλάμε για επίδειξη αυθεραισίας και χυδαίας παραβίασης του δικαιώματος της ελευθεροτυπίας και της ελεύθερης έκφρασης.
Την ίδια ώρα που ο Παστίτσιος περιγράφει:
ΟΤΙ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΠ' ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΝ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ Η ΖΗΜΙΑ! ! !

Μην αναφέρω καν τα νεοναζιστικά σχόλια/αναρτήσεις της Χρυσής Αυγής τα τελευταία χρόνια.

Βλέπετε σε τι επίπεδα βρίσκεται η ελευθερία του διαδικτύου και πόσο εύκολα εντοπίζεται ακόμα και κάποιος άγνωστος-πόσο μάλλον κάποιος που επώνυμα ενοχλεί. . .

Απλά όταν τα λέμε μερικοί μας λέτε τρελούς και υπερβολικούς-κάποιες φορές και εγώ σκέφτομαι ότι ίσως είμαι υπερβολικός-η πραγματικότητα όμως με βγάζει, δυστυχώς, ασπροπρόσωπο.