Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

21 Γραμμάρια - movie review



21 Grams
  (21 γραμμάρια)


Διάρκεια: 121 λεπτά

Κατηγορία: Kοινωνική, Δραματική   

Γράφει η Μυρτώ Μανιταρένια,

«Πόσες ζωές έχουμε ζήσει; Πόσες ζωές έχουμε πεθάνει;; Λένε πως όταν πεθαίνουμε, όλοι χάνουμε 21 γραμμάρια. Όλοι.   Και πόσο ταιριάζει σε 21 γραμμάρια; Πόσα χάνονται;; Όταν χάνουμε 21 γραμμάρια; Πόσα κερδίζονται; 21 γραμμάρια. Το βάρος ενός σωρού από 5 νικέλια. Το βάρος ενός κολιμπρί. Μια μπάρα σοκολάτας. Τι ζυγίζουν λοιπόν αυτά τα 21 γραμμάρια;;»

Η ταινία «21 Γραμμάρια»  είναι μία συναισθηματικά και σωματικά φορτισμένη ταινία, η οποία ανταποκρίνεται στις ζωές 3 ανθρώπων. Η Κριστίνα, ο Πόλ και ο Τζάκ δε γνωρίζονται μεταξύ τους. Η μοίρα, όμως θα τους φέρει κοντά βιώνοντας τον έρωτα, τη λύτρωση και την εμμονή για την εκδίκηση. Λίγες ταινίες μας κάνουν να συγκινηθούμε και ταυτόχρονα να μας γεμίσουν ανθρωπιά και ερωτήματα. Σε όλες τις ταινίες του ο Ιναρίτου δε ζυγίζει τη καλοσύνη ή τη πονηριά του ανθρώπου, αλλά την ανθρωπιά, τις αδυναμίες, τη μοίρα του..

ΥΣ. Αν η ψυχή σου ζύγιζε μόλις 21 γραμμάρια, τι και αν είχες πεθάνει, τι και αν ζούσες, πόσο θα ζύγιζε στα μάτια ενός ανθρώπου;; Ενός ανθρώπου που απλά, του χάρισες τη ζωή;; Και τελικά, η ζωή χαρίζεται; Ή επιβαρύνεται με άλλα 21 γραμμάρια;