Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Πρόταση ταινίας - Trainspotting


Trainspotting



Πρωταγωνιστούν: Εwan McGregor, Ewen Bremner, Jonny Lee Miller, Kevin McKidd, Robert Carlyle

Σκηνοθεσία: Danny Boyle

Διάρκεια: 94 λεπτά
Κατηγορία: Kοινωνική, Δραματική

Γράφει η Μυρτώ Μανιταρένια,
«Διάλεξε ζωή. Διάλεξε δουλειά. Διάλεξε καριέρα. Διάλεξε οικογένεια. Διάλεξε μια μεγάλη γαμημένη τηλεόραση, διάλεξε πλυντήρια, αυτοκίνητα, συσκευές αναπαραγωγής ήχου και ηλεκτρικά ανοιχτήρια. Διάλεξε καλή υγεία, χαμηλή χοληστερόλη και οδοντιατρική ασφάλιση. Διάλεξε σταθερές επιστροφές τόκων ενυπόθηκου δανείου. Διάλεξε ένα σπίτι εκκινητών. Διάλεξε φίλους. Διάλεξε τις δραστηριότητες αναψυχής και ασορτί αποσκευές. Διάλεξε ένα κοστούμι με γιλέκο σε μια σειρά από γαμημένα υφάσματα. Διάλεξε DIY και αναρωτήσου ποιος στο διάολο είσαι το πρωί της Κυριακής. Διάλεξε να κάθεσαι σε καναπέ βλέποντας αυτό το μυαλό-μούδιασμα, συντριπτικά παιχνίδια αναψυχής, γαμημένα γεμιστά πρόχειρα φαγητά στο στόμα σου. Διάλεξε να σαπίζεις στο τέλος όλων αυτών, να πεθαίνεις σε ένα άθλιο σπίτι, σκέφτοντας αμήχανα όλους του εγωισμούς σου και την αναπαραγωγή των γαμημένων κουτσούβελων που έφερες στο κόσμο για να αντικαταστήσουν τον εαυτό σου. Διάλεξε το μέλλον σου. Διάλεξε ζωή. Αλλά γιατί να θέλω να κάνω κάτι σαν αυτό; Διαλέγω να μη διαλέξω μια ζωή. Διαλέγω κάτι άλλο. Και οι λόγοι; Δεν υπάρχουν λόγοι. Ποιος χρειάζεται λόγους όταν υπάρχει η ηρωίνη;;»


Η ταινία «Trainspotting» είναι μία σκληρή, δυνατή ταινία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και ιστορίες που βιώνουν όλοι οι τοξικομανείς. Ο Ρεντον είναι ενας νεαρός ο οποίος παλεύει καθημερινά με την κακιά και θανάσιμη συνήθεια του χωρίς όμως να μπορεί να δεί αποτέλεσμα. Η κοινωνία, όσα περνά και ο κόσμος δίπλα του τον στρέφουν ξανά και ξανά στην όμορφη καταδίκη του. Την ηρωίνη.

Αυτό που κάνει τόσο δυνατή αυτή τη ταινία είναι ότι τη κάνει να διαφέρει από οποιαδήποτε άλλη που διαπραγματεύεται με την ζωή που θα σου φέρει τις όμορφες στιγμές.. «Τεμαχίζει» κάθε είδους βιτρίνα εφησυχασμένης κοινωνίας. Δείχνει τη δυσκολία της καθημερινότητας, την απόρριψη και το κίνδυνο. Δείχνει κάθε στιγμή ευτυχίας συνδεδεμένη με μια μικρή ψευδαίσθηση που, όμως, μπορεί να είναι μια ολόκληρη ζωή. 





Περιμένουμε τη γνώμη σας για τη ταινία ! Καλή προβολή!!!
Κατεβάστε την ταινία