Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Μιλώντας για θηλυκότητα...


Γνωστη style blogger

«Μια γυναίκα μπορεί να αποπνέει θηλυκότητα φορώντας, για παράδειγμα, ρούχα που ταιριάζουν υπέροχα πάνω της, είναι εναρμονισμένα με το στυλ της, χωρίς κατ’ ανάγκη να είναι trend. Οι γυναίκες πρέπει να φοράνε ρούχα που τονίζουν και αναδεικνύουν τον χαρακτήρα τους και τη προσωπικότητά τους. Με τη δική μου αισθητική η μόδα είναι για τον καθένα προσωπική έκφραση». -Stephan Caras- (Έλληνας σχεδιαστής).

Ένα μεγάλο λάθος των γυναικών: ενώ θέλουν, δεν καταφέρνουν να προσαρμόζουν την εκάστοτε τάση στο προσωπικό τους στυλ. Η μόδα είναι κατά κάποιο τρόπο μια δημιουργία, μια δημιουργία που προβάλλεται στις πασαρέλες και στα editorial μόδας με σκοπό να αφομοιώνεται από τον κάθε άνθρωπο, εξωτερικεύοντας έτσι στοιχεία του χαρακτήρα του.

 Η λανθασμένη εντύπωση μπορεί να προκαλέσει και λανθασμένο αποτέλεσμα. Ένα απ’αυτά όπως ξανά είπαμε είναι η απουσία θηλυκότητας, ένα άλλο... η προσπάθεια μιας γυναίκας να προβάλλει μια υπέρμετρη σεξουαλικότητα. Είναι πολύ λεπτό το σημείο που μπορείς να χάσεις το μέτρο ανάμεσα σ’αυτά τα δύο. Το να προβάλλεις έντονα τα προκλητικά σημεία του σώματός σου δε σε κάνει απαραίτητα σεξουαλική.

Η Kelly
(φωτογραφία), παράδειγμα σεξουαλικότητας, όχι όμως με προκλητικό τρόπο...