Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Μάκης & Αντώνης... Εις Γαμοκοινωνίαν


Μάκης & Αντώνης... Εις Γαμοκοινωνίαν
Ο Αντώνης Κρόμπας και ο Μάκης Παπαδημητρίου, είναι δύο νέοι ταλαντούχοι ηθοποιοί, οι οποιοί ενώνουν τις δυνάμεις τους στο stand-up comedy show "Εις Γαμοκοινωνίαν". Ο Αντώνης Κρόμπας απέδειξε στο κοινό το ταλέντο του, με την μοναδική του ερμηνεία στην τηλεοπτική σειρά "Οικογένεια Βλάπτει". Εκτός αυτού, είναι ένα αστείο, κοινωνικό και κυρίως, ακομπλεξάριστο άτομο. Ο Μάκης Παπαδημητρίου, έχει σημειώσει πολλές επιτυχίες στο βιογραφικό του, τόσο τηλεοπτικές, όσο και θεατρικές. Έχει παίξει στην Επίδαυρο, στο πλάι δύο εξαιρετικά ταλαντούχων ηθοποιών, του Γιώργου Χρυσοστόμου και του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, με τον οποίο και συμπρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική σειρά " Με λένε Βαγγέλη".
Οι δύο ηθοποιοί, όπως αναφέρει το κείμενο παρουσίασης της παράστασεις, είναι "δύο από τους πιο αδίστακτους και διεφθαρμένους κωμικούς της γειτονιάς τους σε ένα μαρτύριο μιάμισης ώρας τραγουδάνε φάλτσα, χορεύουν άρρυθμα, διασύρονται σε talent show, επιδίδονται σε κυνήγι θησαυρού, δίνουν ''λύση'' στο δημογραφικό, κάνουνε μόδα τη φαλάκρα, φτάνουν τα νεύρα μας στα άκρα, ομόφωνα εγκρίνουν τα χαλαρά τα ήθη και ελεγείες γράφουνε για τα μεγάλα στήθη, στο τέλος συμφιλιώνονται με την..αμφί πλευρά τους σε botox κι ενυδατικές χαλάνε τα ευρά τους, και σα να μη φτάναν όλα αυτά με το κοινό κουμπάρο τους και με το χιούμορ φάρο τους εδώ σ'αυτήν την επαρχίαν Μάκης κι Αντώνης έρχονται ..εις γαμοκοινωνίαν."

Οι παραστάσεις ανεβαίνουν σε ένα κέντρο, όπου στεγάζει μόνο τέτοιες παραστάσεις και διάφορα live νέων καλλιτεχνών, αλλά και γνωστών (όπως ο Πάνος Μουζουράκης, που έχει κάνει live δύο φορές), με ροκ και τζαζ ήχους. Ο λόγος για το Nueva Trova, Αθηνάς και Βλαχάβα 9, Ψυρρή. Η είσοδος είναι 12 ευρώ με κρασί ή μπύρα και ώρα έναρξης 21:30. Διαρκεί μιάμιση ώρα και μετά μπορείτε να περιπλανηθείτε στα γραφικά στενάκια και στα δεκάδες μπαρ, που υπάρχουν εκεί, για όλα τα γούστα...
Η παράσταση αξίζει, λόγω ηθοποιών, λόγω είδους τέχνης και κυρίως, λόγω επιλογής σάτιρας. Είναι επίκαιρα τα θέματα, τα οποία σατιρίζονται χωρίς περιορισμούς και πρόστιμα από "ανώτερους", οπότε σίγουρα θα το απολαύσετε. Επίσης συνδυάζει διασκέδαση και ποτό, σε χαμηλή τιμή και σε μεθυστικό χώρο.
Καλή σας διασκέδαση!

Λίγες πληροφορίες για το stand-up comedy: 
Η όρθια κωμωδία, όπως λέγεται στα ελληνικά, αναφέρεται σε ένα είδος κωμωδίας, όπου εμφανίζεται ο ηθοποιός όρθιος, με μικρόφωνο, απέναντι από το κοινό, χωρίς παρουσία κάποιου σκηνικού. Παρά το όνομα, οι "όρθιοι ηθοποιοί" εμφανίζονται καθισμένοι. Ουσιαστικά η έννοια είναι περισσότερο συνυφασμένη με "κωμικός απέναντι στο κοινό" ξεπερνώντας την εικόνα του όρθιου ερμηνευτή με μικρόφωνο. 
Το stand-up comedy, ξεκίνησε από τις Η.Π.Α., ενώ τα πρώτα βήματα στην Ελλάδα, έγιναν από τον Χάρρυ Κλυνν, τον Τζίμη Πανούση και τον Λάκη Λαζόπουλο.
Η βασική ιδέα, είναι η άμμεση επικοινωνία του ηθοποιού με το κοινό, ο οποίος ηθοποιός, εμφανίζεται στη σκηνή, λέγοντας τον δικό του μονόλογο, (ή την ρουτίνα του), δηλαδή διηγείται μια γρήγορη ακολουθία χιουμοριστικών ιστοριών ή σύντομα αστεία. Το θέμα όλων αυτών ποικίλει από παράσταση σε παράσταση και είναι άμμεσα επηρεασμένο από την κάθε εποχή και από την επικαιρότητα.
Τέλος, κάποιοι ηθοποιοί χρησιμοποιούν διάφορα βοηθήματα, ειδικά ρούχα, μουσική ή μαγικά κόλπα, για να ενισχύσουν τον ρόλο τους.