Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Στήλη Μόδας - BLACK & WHITE


Νομίζω πως οι περισσότερες από εμάς περιμένουμε την Άνοιξη με ανυπομονησία, όχι μόνο γιατί ανοίγει ο καιρός και αρχίζεις να ευχαριστιέσαι τις πρώτες ευωδιές των λουλουδιών, αλλά και γιατί τα ρούχα μας είναι πιο ανάλαφρα, αέρινα και γεμάτα χρώματα.
Παρ’ όλ’ αυτά, οι πασαρέλες γέμισαν με φορέματα, παντελόνια
και μπλούζες σε άσπρο/μαύρο/ασπρόμαυρο συνδυασμό! Είναι ένα chic look που ταιριάζει σε όλους και μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες και για όλες τις περιστάσεις. Φορέματα σε γεωμετρικά ασπρόμαυρα prints, παντελόνια και κολάν με ασπρόμαυρες ρίγες, αλλά και ρούχα που συνδυάζουν το ασπρόμαυρο με λεπτομέρειες σε χρώμα.

Κάτι που επανήλθε στη μόδα είναι το πουά ή αλλιώς polka dots που θυμίζει δεκαετία του ’70. Μικρές ή μεγάλες τελείες, στο κλασικό ασπρόμαυρο. Το πουά χαρίζει μία ρομαντική, girly νότα σε κάθε μας εμφάνιση ενώ παραμένει ένα από τα πιο elegant μοτίβα. Mάλιστα οι φετινές πασαρέλες- για την Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2013- των Marc Jacobs, Stella McCartney, Diane Von Furstenberg και Gucci γέμισαν από πουά και ριγέ (στην κλασική ή την πιο μοντέρνα εκδοχή του) και διάφορα άλλα περίεργα γεωμετρικά μοτίβα. Για παράδειγμα, ένα ασπρόμαυρο φόρεμα, ίσιο με μήκος κάτω από το γόνατο, με διακριτικές πένσες και κοψίματα στη μέση, σαν αυτό που πρότεινε στο ντεφιλέ του οίκου Jil Sander, ο Ραφ Σίμονς είναι μια καλή επιλογή.

Μήπως φοβάστε πως αυτή η νέα τάση θα σας κάνει να μοιάζετε με τη γιαγιά σας ή με ένα φυλακισμένο; Φορέστε το Black & White άφοβα, μπορείτε να συνδυάσετε μονόχρωμα άσπρα κομμάτια με μαύρα, να φορέσετε μαύρα αξεσουάρ σε total white λουκ, ακόμα και να παίξετε με τα prints και τις υφές των υφασμάτων.

Και ποιός είπε ότι το ασπρόμαυρο δεν είναι σέξυ; Αν συνδυαστεί κατάλληλα, μπορεί να είναι εκρηκτικό. Για φανταστείτε ένα μίνι, ασπρόμαυρο, girly φόρεμα με ψηλές κόκκινες γόβες και κόκκινο κραγιόν. Για τις πιο κλασικές που θεωρούν τολμηρό το ασπρόμαυρο σε ένα φόρεμα, ένα παντελόνι ή μια ολόσωμη φόρμα, προτιμήστε το σε αξεσουάρ όπως μια τσάντα ή ένα μαντήλι.