Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Πρόταση ταινίας - Skhizein

Σκηνοθεσία: Jérémy Clapin
Διάρκεια: 13 λεπτά
Είδος: Animation μικρού μήκους
Χώρα: Γαλλία

Της Μαρίας - Βασιλικής Λεούση,


« Αυτό που έπεσε πάνω μου ήταν ένας μετεωρίτης και τίποτε άλλο! Το μόνο που θέλω...  είναι να γυρίσω πίσω στη θέση που βρισκόμουν. »

  
  91 εκατοστά απόσταση έχει ο Henry από τον εαυτό του εξ αιτίας ενός μετεωρίτη. Μία απόσταση που συνεχώς μεγαλώνει, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ενώ προσπαθεί να αντιμετωπίσει το ασυνήθιστο πρόβλημά του με τη βοήθεια ενός ψυχολόγου.


 Skhizein. "Σχίζειν" ελληνιστί! Ο ήρωας μας πάσχει από σχιζοφρένεια, ασθένεια που τον χωρίζει στα δυο. Προσπαθώντας ανώφελα να μειώσει τις συνέπειες και να ζήσει μαζί με το χάσμα του εαυτού του, μπαίνει όλο και πιο βαθιά μέσα στην ταραχή του χωρίς να μπορεί να την αναχαιτίσει. 91 εκατοστά ανάμεσα στην κανονικότητα και την τρέλα είναι μονάχα ένα σύμπτωμα της αρρώστιας ή είναι η μετατόπιση της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης, του σώματος και του μυαλού. Μια ταινία μικρού μήκους που αξίζει με το παραπάνω τα 13 λεπτά προβολής.


Υ.Γ. Για μια καλύτερη ματιά στην ταινία, καλό θα ήταν να εξετάσουμε και τον ρόλο του ψυχολόγου. Αντιπροσωπεύει μήπως τη στάση της κοινωνίας απέναντι σ αυτό το αλλόκοτο σχίσμα;


Δείτε την ταινία εδώ με ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ: