Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Κινηματογράφος - Πριν Τα Μεσάνυχτα

Σκηνοθεσία: Richard Linklater

"Το «Πριν από τα μεσάνυχτα» είναι το τρίτο μέρος της ιστορίας του Τζέσι (Χοκ) και της Σελίν (Ντελπί) που ξεκίνησε το 1995 με το «Πριν το ξημέρωμα» στην Βιέννη και συνεχίστηκε το 2004 με το «Πριν το ηλιοβασίλεμα» στο Παρίσι (πάντα υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Λινκλέιτερ). Ο έρωτας των δυο τόσο αντίθετων χαρακτήρων συνεχίζεται αυτή την φορά στην Καρδαμύλη." 

Του Σάββα Αβραμίδη,

το Καλοκαίρι φαίνεται να έχει μπει για τα καλά και ο
κινηματογράφος, παραδοσιακά έστω, είναι σπορ της εποχής. Τι κι αν φάγαμε τον Χειμώνα στις κλειστές αίθουσες με τις άνετες πολυθρόνες και τους εκνευριστικούς διπλανούς... οι θερινές αίθουσες έχουν ανοίξει από μέρες και το "Πριν Τα Μεσάνυχτα" έχει καταλάβει τις περισσότερες.
Για τι ακριβώς μιλάμε; Ρομαντική υφή και αμερικανικό δράμα είναι οι λέξεις κλειδιά. Χωρίς να αποτινάσει τα δεσμά της πραγματικότητας, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Linklater τοποθετεί τους ήρωες (οι οποίοι γνωρίστηκαν στα προηγούμενα κομμάτια της τριλογίας) στην καθημερινότητα μιας ώριμης σχέσης. 


Η ταινία έχει σαφές άρωμα Ελλάδας, όχι μόνο επειδή γυρίστηκε εδώ, αλλά και επειδή ολοκληρώθηκε σεναριακά με φόντο την ελληνική μυρωδιά. Δεν πρόκειται για μεγάλη παραγωγή, όμως κατάφερε να αποσπάσει σημαντικά βραβεία και διακρίσεις, ενώ ο λεπτομερής σχεδιασμός και προγραμματισμός (εξαιτίας της έλλειψης χρημάτων) αποτυπώνονται στο φιλμ ως χαλαρή 
ροή που πολλές φορές μοιάζει με αυτοσχεδιασμό-χωρίς αυτό να συμβαίνει-

Συνοψίζοντας: αν είστε σινεφιλ και απολαμβάνετε μια "καλή

ταινία" ανεξαρτήτου περιεχομένου, τότε σίγουρα το Before Midnight είναι ό,τι πρέπει για ένα βράδυ κάτω απ'τον ουρανό... Αν θέλετε δράση, εφέ και ψηφιακές εικόνες, μην ξοδέψετε τα χρήματά σας για την ταινία...

Η ταινία παίζεται σίγουρα σήμερα (Τετάρτη 19/6) και άυριο (Πέμπτη 20/6)  στις 22:00 στη θερινή αίθουσα των Village Ρέντη, ενώ τη φιλοξενούν πάνω από 70 αίθουσες στην Ελλάδα.


Μπείτε στο newsletter μας!